Fredagskvällar

Folkmusikkaféet är en ideell förening. Vi verkar för att skapa en mötesplats för levande folkmusik och dans från hela världen i Göteborg.

Artistkvällar: Konserten börjar 20:00 och pågår cirka en timme. Därefter spelar musikerna till dans fram till 23:30, oftast med en halvtimmes paus då en annan musiker spelar.
Spel- & danskvällar: Kl 20:00 startar spellistan. Ta med dig ditt instrument och dansskorna, och skriv gärna upp dig och spela till dans i 30 minuter!
Kafé: Med läckra mackor, smarrigt fika och ångande kaffe och te.
Stugor: Visstugor
Spelstugor
Dansstugor

Se programmet för mer information.

Kurser: Mer information här: kurser

Sång- och danslekar: ”Nu har jag slitit ut mina kängor, nu har jag dansat ut mina skor, di da di ralla di da di ralla...” Till tonerna av fiolen blandas röster från stora och små när långdansen ringlar fram. I alla tider har vi dansat och lekt – i vardag och arbete, till fest och högtid. Prova sång- och danslekar från förr till nu! Denna termin ordnar Tillsammansgruppen med Gunnel Sjögren och Gunilla Sellersjö sång- och danslekar tre gånger. Mer information i kursprogrammet
Buskspel: Spontant spel är mer än välkommet. Ta med ditt instrument, sök upp spelvänner, och sätt dig i kaféet eller på övervåningen och jamma!

Medlemskap

Som medlem ger du ett viktigt stöd till föreningen, får gå in på artistkvällar och får programmet hemskickat. Enklast är att betala i entrén på en konsertkväll, men det går också bra att sätta in 50 kr på PG 107741-1 eller Swish 1236279434. Ange namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Medlemskap gäller per kalenderår. Om du löser medlemskap i december så gäller det även för året därefter.
Som medlem har du även 10% rabatt på dansskor.se i butiken i Stora Höga eller online.

Inträde

Medlemskap krävs alla kvällar utom Spelmansstämmor och Kulturnatta. Spel- och danskvällar är gratis. På artistkvällar tar vi inträde. Inträde kan betalas kontant, med kort eller via Swish. Man kan inte förboka utan inträde och medlemskap betalas i entrén. Vill du vara helt säker på att komma in på populära kvällar – kom i god tid!

Inträdet på artistkvällar varierar: se respektive danskväll i programmet. Vi ger följande rabatter:

Inga rabatter kan kombineras. Om du är berättigad till flera rabatter gäller den billigaste.

Tillgänglighet

Huvudentrén har trappor. Om du behöver finns också en hiss som går från ungdomsgården. Be någon påkalla entrévärdens uppmärksamhet så att de kan låsa upp, och gå sedan runt hörnet och in på gården. Det är skyltat fram till dörren och innanför dörren är det skyltat till hissen.

Har du några frågor? Kontakta folkmusikkafeet@folkmusikkafeet.net