Visa gamla

Kallelse Årsmöte 2021

Kära medlemmar!

Ni är härmed inbjudna till årsmöte fredag 19:e mars klockan 17:30

Mötet kommer att ske digitalt, troligtvis på Zoom, och länk till detta
kommer att skickas ut via mail samt publiceras här på hemsidan under dagen den 19:e.

Varmt välkomna!

Samuel Lundh, Petra Hessel, Magnus Wood Hansen, Birgitta Rydberg,
Kent Molin, Karin Sandström, Lars-Gunnar Franzén & Björn Johnsson


20:00
Strömmad konsert

Trio Rop är ett möte.

Tre unika röster möts i ett rum där tiden står still. Genom samklang, dissonans, svängiga polskor och finstämd textläsning tar de publiken till en plats med motljus och vackra skuggningar. Gammal folktradition som berättar om urtida sägner får nytt liv i mötet med Trio Rops nyskrivna material. Med kraft och lekfullhet, viskningar och rop skapar de tillsammans ett unikt ljudlandskap med täta klanger där berättandet får stå i centrum.

2:a april 2019 släppte Trio Rop sin debut-EP “Hon kisar mot mig” och kommer denna vinter spela in sin första fullängdsskiva.

20:00
Strömmad konsert

Välkommna på fredagskonsert!
Denna kväll sänder vi live från inget mindre än Sockerbruket Arena. Vi tackar Nikolas Gialtrinos för denna möjlighet!

Grit Quartet består av Jonathan Larsson (dragspel), Guro Kvifte Nesheim (hardanger d’more), Oskar Reuter (nyckelharpa) och Anna Larsson (gitarr, sång).

Oskar och Jonathan har flera gånger blivit hyllade för sina begåvade sätt att skriva ny musik. Efter att Anna och Guro medverkat på Oskar & Jonathans duoskiva, Panna mot Panna som släpptes under våren 2019 valde de att fortsätta som kvartett och Grit Quartet var bildat.

Även om bandet är helt nystartat har man tidigare kunnat höra medlemmarna i andra konstellationer såsom Goodland trio, Kongero, GKN5, Västanå teater, Kultiration med flera.

Citat ur Lira våren 2019: "Tillsammans med en rad utsökt talangfulla gästmusiker skapar de nyskriven, glad och medryckande musik. Samspelet går smittande lätt, så att den som dansar gör det på lika lätta fötter".

12 mar
Nina Perez & Rickard Åström
19:00–19:50
Dansstuga för smågolvsteknik

Hur får vi plats att dansa i köket? Det har gjorts i århundraden. Hur fångar vi live-känslan via streaming? Här skapar vi nytt tillsammans. Värm upp inför stordanskvällen med olika sätt att dansa på liten yta. Polska, schottis, slängpolska och kanske en vals?

Hålls på Zoom via denna länk: https://us04web.zoom.us/j/4268191753...

Erik Mägi håller folkdanskurser med fokus på närvaro, samdans och normkreativitet.

20:00
Digital stordanskväll

Nina Perez är fiolspelerskan från Skåne som bosatt sig i Värmland, och är känd från trion MP3 med sitt dansanta spel. Efter många års längtan att göra sin egna skiva kom ”Vägen jag vandrat” 2018. Kvällen blir bland annat fylld av värmlandssväng och Ninas egna låtar. Med en varm ton och ett dynamiskt spel omfamnar hon sin publik med kärlek och spelglädje.

Rickard Åström är Pianospelmannen från Göteborg som vi hört många gånger förr på Allegården, som medlem i både Groupa och Gunnel J Mauritzson group. Spelar med Nina i hennes soloprojekt och framför polskor, låtar och egen musik.

Denna kväll blir alldeles speciell. Ni som vill får äran att dansa med på strömmen genom att koppla upp er via Zoom. På så vis skapar vi en underbar dansgemenskap på bästa möjliga vis. Länk kommer publiceras här. (Kom ihåg att stumma er mick när ni anslutit).

Lö 20 mar
Anna & Ale Möller
20:00
Strömmad konsert
Fiol och mandola i efterlängtat möte

Duon bjuder på favoriter ur låtrepertoaren, inte minst en drös spelade och ospelade Möller-låtar.

Anna Möller är folkmusiker, kompositör och fiolspelman. De senaste åren har hon etablerat sig som en självklar del av den nya generationens folkmusiker genom projekt som Kolonien, storbandet Världens Band samt det nystartade skivbolaget Supertraditional.

Ale Möller har länge varit en centralgestalt på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen. Med folkmusiken som trampolin har han, med ett stort internationellt nätverk, gjort sig känd för nyskapande möten över kulturgränserna.

Jag och farsan brukar ju mest jamma hemma i köket”, säger Anna. ”Så det känns väldigt kul att nu få kliva upp på en scen tillsammans vi två!

20:00
Strömmad konsert

Djupt förankrad i den norska hardingfele-musiken sätter Guro med sin kvintett traditionsmusik i ett nytt sammanhang och visar att den har en självklar plats i vår moderna tid. I ett tight samspel framhäver hennes handplockade medmusikanter hardingfelans säregna klangspel och rytmik i en för traditionen unik sättning med klarinett, nyckelharpa, gitarr, slagverk och såklart Guro själv på Hardingfela och Hardanger D'amore.

2018 gav de ut det kritikerrosade debutalbumet "Bestastovo". I musiktidningen Liras lista över bästa folkmusikplattorna 2018 korades de till nummer två, och när Göteborgsposten gjorde en lista av de 100 bästa låtarna (alla genrer!!) 2018 kom GKN5s låt "Stjerneskuddet" med på listan.

Hösten 2020 kom album nummer två "Tri hjarter på ei snor" - som är en hyllning till Guros läromästare Salve Austenå! Eftersom coronan slog till sparar dom releaseturnén till 2021/22 och är vansinnigt taggade på att komma ut och spela för publik igen.

"Det GKN5 lyckas med så fint är att få sin djupt och innerligt traditionsbaserade musik att låta alldeles självklart här och nu och framåtblickande." - Patrik Lindgren, Lira

"The arrangements by GKN5 are sumptuous and powerful, filling each track with a multitude of textures and hues, spanning both ancient and modern Norwegian music." - FolkWorld

GKN5 består av: Guro Kvifte Nesheim (hardingfela & hardanger D’amore), Anna Gustavsson (nyckelharpa), Anna Malmström (klarinetter), Jens Linell (slagverk) och Thomas Eriksson (cittern & 12- strängsgitarr).

23 apr
Karlsson & Rubinstein
20:00
Strömmad konsert

Anna Karlsson och Anna Rubinsztein är duon med stark förkärlek för låtar från Värmland. De har följts åt sedan 2012 och spelat ihop i många olika format och konstellationer, men med sin kärlek till gränstraktens musik som ledstjärna. Efter många år med låtar efter sina förebilder har de under det gångna året grävt i arkiv och notböcker. Till Göteborg kommer de med en repertoar bestående av gamla favoritlåtar och nyfunna guldkorn.

Anna Karlsson - Viola D’amore och moraharpa Anna Rubinsztein - Viola D’amore

20:00
Strömmad konsert

Med avstamp i norsk och svensk folkmusik blandar Maine Coon trio egenskrivet material med traditionellt låtspel såsom springar, gangare och slängpolska. Finurligt arrangerade partier kontrasteras av improvisation och lekfullhet. Skira klanger möter pulserande riff. Ett meditativt lugn möter äventyrliga sagor. Felor, träblås och gitarr i ett tätt sammansvetsat samspel.

Trion möttes på Högskolan för scen och musik i Göteborg 2013. Arbetandes som lärare, musiker och instrumentbyggare strävar trion ständigt efter att träffas för att komponera, arrangera och improvisera. Maine Coon trios debutplatta släpptes 18 juli 2020 i Göteborg i ett mindre konsertformat. Till hösten medverkar de på Folkklubb i Malmö samt på Norrköpings folkmusikfestival.

"Begåvat, som sagt, tre skickliga musiker som vet att arra egensinnigt och fräck" - skivrecension i spelmannen 2020

"Här får vi titelspåret från deras synnerligen gedigna debut som knappast är vare sig dagslända eller sommarkatt.." - Lira lyssna 2020

Anna-Karin Andersson - hardangerfela, fiol, oktavfiol
Robin Johansson - sopransaxofon, basklarinett
Søren Vinther Røgen - gitarr, cittern